I speak France very good

Преподавателите ни са изключително умни хора, интересуващи се от много неща. НО всяко правило си има изключение, а този беше такава смешка, че за 1 час лекция изписах 2 страници с гафове (не записвах отначало). Тъй като за пръв ми се случва да попадна на толкова некомпетентен учител, реших да споделя няколко от гафовете му.

 • France de Gaulle is a liberal (човека е Charles de Gaulle, a лекцията е за климата на региона, който ще посетим другата седмица)
 • Here you can see wine trees (елее да си имам и аз едно такова винено дърво…)
 • The wind is like in chimney (ок… завършил си геология… как може да обясняваш вятъра така)
 • When you go upstairs in the mountains you can notice snow (искам и аз по стъпалата да се катеря)
 • There are no trees, because there is wind (по тази логика Холандия трябва да е пустиня…)
 • I don’t know why this rock is white. Maybe there is no iron in it (повтарям, че човека се представи като завършил геология. Иначе ми преподава SPSS – статистическа програма, но първо че нищо не разбира от компютри – нямаше презентация, а слайд на Windows picture and fax viewer и второ – като го питаме нещо за програмата казва, че не знае, понеже е прекалено нова версия)
 • This river is Grand Canyon style (…)
 • I know that there are some dutch people here and you know about Van Gogh. For the rest – he was an expressionist (по последни данни е импресионист ама хайде…. повтарям: лекцията е за климата на района около Авиньон, Франция)
 • And of course there is wine in this region but don’t drink it all.
 • The wine in this region is called “Wine de migrena”. It is no longer that killing. You can even find it in Albert Heijn for 3,5 (това е аааадски ниска цена) It is not the most expensive (не думай) but it is not the baddest (по последни данни е worst, но може и аз да греша нещо)

Тази лекция беше от задължителните, тоест бяхме към 300 човека, който заминаваме за Прованс след 3 дни, очакваме да слушаме за времето там и получаваме това. Гузно ми беше като се заливахме от смях, когато се мъчеше да сменя снимките с десен бутон, но когато дръпна реч как не трябва да се смеем, а да слушаме, защото сме дали пари за това… трябваше да си прехапя езика за да не питам откъде накъде той ще взима пари за тази лекция. За пръв път ми се случва да срещна толкова некомпетентен човек, който прилича на тираджия (само кърпата около врата м липсваше) и започва лекция пред 300 човека с думите: Синът ми е на 12 и е много умен! Той направи тази презентация, но имаше домашни и не можа да дойде да я види (искаше ми се синът му да я беше изнесъл…). Много разбира от компютри (споменах ли че беше 10 снимки, които гледахме с windows picture and fax viewer) и иска да стане инженер, но математиката много му куца.

Добре че и мен ме има с компютри, та успях да отворя сайт за времето там и видях че вали…

Дано се оправи до неделя и изкарам незабравими 8 дни (с още 300 студента, field work+анкети на туристите+подробен списък на хотелите, транспорта и цените там) в Прованс .

И последно УРА! Няма да сме на палатков лагер, а в бунгала и после в YMCA хостел 🙂

Advertisements

2 thoughts on “I speak France very good

 1. То за да имаш винено дърво и стълби за планините трябва да си преподавател (чудех се защо има хора които се занимават с това…). Ама, пък аз не знаех че като се качиш по стълбите на връх Мусала/ка можеш да забележиш сняг. Ама то сигурно трябва да се качиш по стълбите, пред който има автомат в който трябва да вкараш нещо което показва че си преподавател, за да видиш снега. Като си преподавател няма значение за какво е лекцията, важното е да я има, и освен това- няма разлика между експресионист и импресионист…
  Извод: като си преподавател си със секви бонуси…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s