Кога се сещаме да помагаме.

  • Повечето хора се занимават с благотворителност – веднъж годишно, смс на Българската Коледа или децата в Могилино.
  • Повечето хора са полезни – седят пред телевизора, гледат мъката на децата и съ-преживявяат.
  • Повечето хора са полезни – коментират на пейката пред блока как държавата ама нищичко не прави.

А колко са тези, които правят нещо реално, всеки ден?!?! Евала правя на БгМама, защото май само за тах знам да дейтват винаги и за всек, не само по празници. Но колко хора правят като, майките (и татковци) от бг мама… Колко често се сещаме за тези, които са по-зле от нас, колко често помагаме? Няколко човека ми казаха да не гледм филма за Могилино… гледах го, ревах като … даже не знам като какво да го опиша, не спах добре и се чудех как да реагирам на това, а как реагират децата, които живеят в това?

По принцип се занимавам с благотворителност, доброволец съм с организация, имам радиопредаване за трафика на хора и сексуално и репродуктивно здраве. Де факто в момента не правя нищо от това. Чувствам, че след като дойдох в Холандия част от мен бе ампутирана – не помагам на никого. Не знам колко от вас изпитват нужда да са полезни, но при мен тази нужда е болезнена. Веднага след като пристигнах тук отидох в подобна организация GGD. Само дето не можех да си позволя да съм доброволец (както бях доста време в България), защото се нуждаех от пари. Е не ме назначиха… станах сервитьорка, през другото време само уча, практикувам йога, сърфирам из нета… но не правя нищо за другите и не се чувствам полезна на обществото.

След като гледах филма исках да захвърля всичко и да се върна в България, да стана отново доброволец и да помагам. Спря ме майка ми. Имаше добри доводи, като почнем от това, че те плащат голяма част от обучението ми, минем през неквалифицираната ми персона и стигнем до това, че като завърша и имам работа ще съм много по-полезна на обществото. И тук идва въпроса ми: Ще ми пука ли също толкова много за хората, когато стана богата, заета и по цял ден работя с недоволни клиенти. Ще искам ли да помагам на хората, колкото и сега. Иска ми се да е така… иска ми се да не се променям и винаги да помня каква съм била, да продължавам да съм същата.

  • Повечето хора не си ти… направи едно добро утре и го сподели с нас!

Утре ще споделя моите добри дела за през тази седмица.

Advertisements

3 thoughts on “Кога се сещаме да помагаме.

  1. Хората наистина се сещат за благотворителност много рядко…Може би благотвоителноста е по присъща на хората ,който имат възможност…Лошото е че когато имаш възможност/финансова/ не се сещаш за благотворителност..Лошо звучи,знам…А може благотворителноста да се превърне в нещо всекидневно,можеш да помогнеш и направиш нещо добро всеки ден дори и понякога далеко от България…дори и само с думи…Разбира се от друга страна финансовата подкрепа почти винаги е наложителна…Аз пуснах в моя сайт благотворителни аукциони и се надявах да привлека хора ,кохто да продадат вещи който са им непотребни и парите да отидат за Фондацията “Движение на българските майки”…Всеки има неща който не ползува и изкараните пари биха помогнали…Но за съжеление нямам кой знае какъв успех…Аз знам по себе си че ги имам тези неща и те стоят някъде затрупани в кашони и чакат да бъдат пренасочени към нещо по полезно…
    Даже пуснах реклами в google за тези благотворителни търгове за 2-3 месеца, но хората даже и не кликат на такива реклама от 20000-30000 показвания ако имам един клик е добре..Явно благотворителност звучи страшно….

  2. Ami zdraveite!Az mnogo iskam da pomagam na nqkoi ili na nqkakuv dom.Pomagaiki 6te se 4uvstvam dobre,4e pravq ne6to zna4imo i taka moeto su6testvuvane 6te se osmisli :).Ako mojete da me naso4ite vuv varna kum nqkakuv dom shte vi buda mnogo blagodarna.mersi predvaritelno.:):):)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s