Размисли над наргилето

Седим си тук на по наргиле, гледаме youtube за клипчета за интересни кръгчета от дим и попадам на това:

Може би от утре ще се замисля по-сериозно над това :Р

Advertisements

10 thoughts on “Размисли над наргилето

 1. Охо, намерихме колега… по наргиле де 🙂 Клипа го има и във vbox7, все тая, не вярвам да те откаже от вредния навик

 2. Намокри един парцал и дишай през него една цигара време. После си представи, че живееш в пустинята или степта и вятърът постоянно вдига прах, който ти се налага да вдишваш. Не че защитавам цигарите или смятам, че не са ужасно вредни и не трябва да се изкоренят със сила.

 3. Само дето човешката дихателна система се различава съществено от тази примитивна инсталация. Това първо.

  Второ: не питай старо, а патило. Пуша вече 45 години и… ми няма НИЩО! Доказват ги всички изследвания, които си направих преди броени дни.

  НИКОЙ, НИКОГА, НИКЪДЕ И ПО НИКАКЪВ НАЧИН не е доказал връзката между тютюна и болестите. Първите сериозни научни изследвания, които се провеждат отскоро, доказват, че… тютюнът е ПОЛЕЗЕН. Той е единственото вещество на този свят, което може да предпази човека от Алцхаймер!!!

 4. Апостоле, наистина си мислех, че никой не отрича, че тютюнът е вреден. А веществото, което предпазва от алцхаймер, предполагам е никотинът. Вземай го венозно, като е толкова полезен. Но всички останали лайна от цигарата не ми ги хвали. Кое е полезно? Катранът? CO, което се отделя при горенето? CO2, което се отделя при горенето? Радиацията, която се отделя постоянно и от всичко, но е осовено концентрирана от цигарата, когато веднага димът се разхожда метър в теб и метър на излизане? Всички тези други дразнители и дребни частици? Ти и ориз да вдишваш, пак ще се разболееш от рак, ако не излезе по някакъв начин, защото постоянно ще ти дразни дробовете с години, докато станат ракови клетки. Не казвам, че само цигарите правят това, но и те го правят.
  Аз пък никога не съм пушил редовно, но една вечер като пуша, след това 3 дни се чувствам раздран.
  Цигарите ги признавам за лекарство само против кашлица, ама мерси ти за лекарството, като ще е така… Предпочитам Демефан. 😉

 5. Всичко, приведено от теб като “доводи”, почива на догадки и предположения. Да се привеждат догадки и предположения за доказателства през 21. век, е нелепо.

  Всъщност, никой не те принуждава да пушиш. Това си е лично твоя работа. Но не ме принуждавай да се откажа от тютюна. Защото това си е моя работа. Мое е също така и мнението, че този, който не пуши (и не пие) е непълноценен човек, лишил се доброволно от ред хубави неща. Какви са те ли?

  Доказано е, че след хашиша тютюнът е най- добрия естествен антидепресант. Тютюнът има съща така транквилизиращи свойства. И така нататък… Нямам намерение да агитирам, защото за разлика от чиновниците в Брюксел, които НАЛАГАТ догадките и предположенията със забрани, аз не съм неофашист.

 6. Съдържанието на посочените от мен вещества в тютюневия дим не е догадка. Фактът, че са откровено вредни, като попаднат в дихателната система на човека, също. Начинът, по който се предизвикват някои видове рак, също не е догадка (моля те, тия са очевидни, не ме карай да търся източници, ще ги намеря, ма трябва да си загубя 2 часа). Когато пушиш, тютюневият дим попада в дихателната ти система – това е единствената догадка, която аз правя (не мисля, че има научно изследване дали като пушиш димът влиза в дихателната ти система). Ако тя не е вярна, то пушенето не е вредно, ти си прав, а аз греша. Както и целият свят. Ама иначе, ако тази догадка, която доста бие на вярна, Е вярна, значи не греша и цигарите СА вредни. Отговори – когато пушиш, попада ли тютюнев дим в дихателната ти система? Ако да – значи цигарите са вредни, защото единствената ми догадка е вярна. Ако не – пуши си и си гледай кефа и не си губи времето в разни блогове.
  Между другото, ако вземеш да пушиш въглища, пак ще се натровиш, защото има гадости и в техния дим. Само дето никой не е измислил начин да ги направи пристрастяващи и да ги продава за много пари, а разни хора да потреперват да се тровят с въглища. Заради това и няма кампании срещу въглищата.
  Много добре разбирам желанието ти да вярваш, че цигарите не са верни. Шапка ти свалям за способността наистина да си повярваш. Но недей го насажда на другите – грешно е. Иначе, бидейки по-либерален от ЕК, ти казвам – пуши си и си вярвай, че кашлицата е от студената вода снощи. Само се моли да не се сдобия с власт, че тогава ЕС ще ти се стори рай на либерализма. С танкове, камшици и електрошок ще избавя територията си от това разболяващо “селяните” ми нещо. По-полезен ще си ми да копаш уран с голи ръце, отколкото да увеличаваш дефицита по текущата сметка, като купуваш вносни цигари, при което да се тровиш, да тровиш и другите, да ми натоварваш здравната система, да спреш да ми плащаш данъци млад, да имаш само едно дете и то да е правено от комшията, защото ти си загубил оплодителната си способност на 22, заради което жената на плодовития мъж да го изостави и от 4 човека да се мине с едно дете… Така че наистина стискай палците студената вода от снощи да те отнесе преди да зависи нещо от мен.
  Доказано е на шапката ми колко добри антидепресанти са. Като цитираш такива чудни факти, давай източници. Не държа на стила, но все пак цитирай източниците си (поне линкче към достоверен източник да има, а и все пак предпочитам MLA, ако не е проблем). Да не тръгна да те обвинявам и аз във фабрикуване на “факти”, както ти направи с мен. Иначе 78% от статистическите данни, цитирани при спор, са измислени на момента от цитиращия ги…
  Антидепресивното действие, което самият ти отдаваш на тютюна за себе си, може да е породено от хиляди неща, но най-вече навика. Предполагам не си пушил въглища. Значи не може да си сигурен, че ако свикнеш да пушиш въглища, те няма да ти действат по същия начин. Толкова за личното усещане на нещата. Ако имаш някакво научно изследване предвид, чакам.
  А за хашиша – айде недей продава на краставичар краставици. 😉
  Нелепото тук е да допускаш, че ще оставя твоята дума да е последна в този спор и после някое хлапе на 15 ще го намери, ще го прочете, ще види, че ти си победил, ще го приеме за чисто доказателство, че тютюнът е полезен, и ще му изчезнат и най-малките задръжки да не пуши. Абсурд. Бих те определил като доста безотговорен, защото защитаваш това мнение. Освен ако нямаш научно и неуспоримо доказателство, че тютюнът е полезен, бих те натупал с една тояга до някой стълб, ако мое дете прочете това, което си писал. За радост нямам деца засега, а като имам, от малки ще ги науча, че това, че нещо е писано някъде или е казано по телевизията не го прави вярно. Но повечето хора не са научени така.
  Злоупотребяваш с годините, опита си и с факта, че имаш трибуна, за да пропагандираш нещо, което е общоприето за вредно, като имаш наглостта да смяташ, че целият свят греши, а ти не. Ако си прав, добре, ама ако не си, кой ще носи отговорността? А кой ще плаща джама? Замислял ли си се за това? Или не ти пука за другите… Да, някои вреди от цигарите са преувеличени. Но това не ги прави безопасни, нито полезни. Ама е лесно да пишем в разни блогове, че няма нищо опасно в цигарите, че тия, които ни обясняват, че са вредни, са неофашисти…
  Господи, докъде си стигнал само за да се оправдаваш пред собствената си съвест. Хехе, колко добре те разбирам. Само дето аз съм достатъчно циничен, за да нямам нужда да измислени оправдания. Животът не е хубав, даже е безсмислен, ако не можеш да имаш това, което искаш. Цаката в случая е да знаеш какво да искаш. Тъпо е да искаш всички пари на света. Тъпо е да искаш всички жени на света. Защото никога няма да си щастлив. Но може да се стремиш към всички пари и жени на света – тогава ще си имаш добри цели за гонене. Обаче да искаш и/или да се стремиш да пушиш е тъпо отвсякъде. Не трябва да се стига до там. Ей там е грешката на хората – че стигат до момента, в който искат да пушат.

 7. Съдържанието на посочените от мен вещества в тютюневия дим не е догадка. Фактът, че са откровено вредни, като попаднат в дихателната система на човека, също. Начинът, по който се предизвикват някои видове рак, също не е догадка (моля те, тия са очевидни, не ме карай да търся източници, ще ги намеря, ма трябва да си загубя 2 часа). Когато пушиш, тютюневият дим попада в дихателната ти система – това е единствената догадка, която аз правя (не мисля, че има научно изследване дали като пушиш димът влиза в дихателната ти система). Ако тя не е вярна, то пушенето не е вредно, ти си прав, а аз греша. Както и целият свят. Ама иначе, ако тази догадка, която доста бие на вярна, Е вярна, значи не греша и цигарите СА вредни. Отговори – когато пушиш, попада ли тютюнев дим в дихателната ти система? Ако да – значи цигарите са вредни, защото единствената ми догадка е вярна. Ако не – пуши си и си гледай кефа и не си губи времето в разни блогове.
  Между другото, ако вземеш да пушиш въглища, пак ще се натровиш, защото има гадости и в техния дим. Само дето никой не е измислил начин да ги направи пристрастяващи и да ги продава за много пари, а разни хора да потреперват да се тровят с въглища. Заради това и няма кампании срещу въглищата.
  Много добре разбирам желанието ти да вярваш, че цигарите не са верни. Шапка ти свалям за способността наистина да си повярваш. Но недей го насажда на другите – грешно е. Иначе, бидейки по-либерален от ЕК, ти казвам – пуши си и си вярвай, че кашлицата е от студената вода снощи. Само се моли да не се сдобия с власт, че тогава ЕС ще ти се стори рай на либерализма. С танкове, камшици и електрошок ще избавя територията си от това разболяващо “селяните” ми нещо. По-полезен ще си ми да копаш уран с голи ръце, отколкото да увеличаваш дефицита по текущата сметка, като купуваш вносни цигари, при което да се тровиш, да тровиш и другите, да ми натоварваш здравната система, да спреш да ми плащаш данъци млад, да имаш само едно дете и то да е правено от комшията, защото ти си загубил оплодителната си способност на 22, заради което жената на плодовития мъж да го изостави и от 4 човека да се мине с едно дете… Така че наистина стискай палците студената вода от снощи да те отнесе преди да зависи нещо от мен.
  Доказано е на шапката ми колко добри антидепресанти са. Като цитираш такива чудни факти, давай източници. Не държа на стила, но все пак цитирай източниците си (поне линкче към достоверен източник да има, а и все пак предпочитам MLA, ако не е проблем). Да не тръгна да те обвинявам и аз във фабрикуване на “факти”, както ти направи с мен. Иначе 78% от статистическите данни, цитирани при спор, са измислени на момента от цитиращия ги…
  Антидепресивното действие, което самият ти отдаваш на тютюна за себе си, може да е породено от хиляди неща, но най-вече навика. Предполагам не си пушил въглища. Значи не може да си сигурен, че ако свикнеш да пушиш въглища, те няма да ти действат по същия начин. Толкова за личното усещане на нещата. Ако имаш някакво научно изследване предвид, чакам.
  А за хашиша – айде недей продава на краставичар краставици. 😉
  Нелепото тук е да допускаш, че ще оставя твоята дума да е последна в този спор и после някое хлапе на 15 ще го намери, ще го прочете, ще види, че ти си победил, ще го приеме за чисто доказателство, че тютюнът е полезен, и ще му изчезнат и най-малките задръжки да не пуши. Абсурд. Бих те определил като доста безотговорен, защото защитаваш това мнение. Освен ако нямаш научно и неуспоримо доказателство, че тютюнът е полезен, бих те натупал с една тояга до някой стълб, ако мое дете прочете това, което си писал. За радост нямам деца засега, а като имам, от малки ще ги науча, че това, че нещо е писано някъде или е казано по телевизията не го прави вярно. Но повечето хора не са научени така.
  Злоупотребяваш с годините, опита си и с факта, че имаш трибуна, за да пропагандираш нещо, което е общоприето за вредно, като имаш наглостта да смяташ, че целият свят греши, а ти не. Ако си прав, добре, ама ако не си, кой ще носи отговорността? А кой ще плаща джама? Замислял ли си се за това? Или не ти пука за другите… Да, някои вреди от цигарите са преувеличени. Но това не ги прави безопасни, нито полезни. Ама е лесно да пишем в разни блогове, че няма нищо опасно в цигарите, че тия, които ни обясняват, че са вредни, са неофашисти…
  Господи, докъде си стигнал само за да се оправдаваш пред собствената си съвест. Хехе, колко добре те разбирам. Само дето аз съм достатъчно циничен, за да нямам нужда да измислени оправдания. Животът не е хубав, даже е безсмислен, ако не можеш да имаш това, което искаш. Цаката в случая е да знаеш какво да искаш. Тъпо е да искаш всички пари на света. Тъпо е да искаш всички жени на света. Защото никога няма да си щастлив. Но може да се стремиш към всички пари и жени на света – тогава ще си имаш добри цели за гонене. Обаче да искаш и/или да се стремиш да пушиш е тъпо отвсякъде. Не трябва да се стига до там. Ей там е грешката на хората – че стигат до момента, в който искат да пушат!

 8. все още медицината не е доказала пряката вреда от тютюневите изделия.всичко написано досега са само догадки и интерпретации.защо в САЩ където има най много непушачи болестта рак на белите дробове е най разпространена доказва го световната статистика.ако се направи анализ на атмосферния въздух особенно в мегаполисите ще откриете вещвства неколкократно по вредни за човешкия организъм от тютюневия дим.

 9. Евала на Апостол Апостолов! Напълно съгласна съм мнението му! :)))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s